Semporna, Mabul och ett paradis

Efter vår underbara rivertrecking anlände vi till Semporna där dykshoppar ligger vägg i vägg med varandra överallt. Alltså så är det väldigt bra både snorkling och dykning där. Vi hittade en dykshopp som heter Scuba Junkie som vi tyckte kändes bra. De hade dessutom boende som vi bestämde oss att bo på. 
De var riktigt bra att åka ut och dyka med (jag snorklade och Johan dök). De var kunniga och kändes som den bästa på marknaden där. 
Vad mycket olika arter fisk vi såg det var helt sjukt, jag tyckte mest om sköldpaddorna (självklart) boxfish och angelfish, alla fiskar är ju fina/häftiga/coola/läskiga/söta på sitt sätt men de blev mina favoriter. En gång såg vi en sköldpadda som var nästan lika stor som mig. Det är så fint att se sköldpaddorna hur de simmar så lungt och harmoniskt, simmar upp till ytan, tar lite luft och simmar sedan lugnt ner igen, så häftiga djur. 
Det som är tråkigt är när man ser de andra dykshopparnas båtar där kunskapen inte verkar vara lika hög om det marina livet, man ser både guiderna och turisterna stående mitt i korallerna vilket förstör massor, så jag är glad att vi åkte med dem som vi gjorde. 
Johan var även iväg till ett ställe som heter Sipadan sista dagen. Sipadan är 1 av 5 bästa dykställen i världen så han var ganska lyrisk när han kom tillbaka.
Men dagarna i Semporna var verkligen så att man gick upp vid 7, åt frukost, gick på båten vid 7:45 var ute och snorklade/dök till 17-17:30, duschade, käkade middag och gick sedan och la sig, men så jag trivdes med det. Det var underbart att spendera tiden ute på havet, trotts att det var endel brännmaneter så jag har lite brännmärken haha. 
 
Mabul Island, definitionen av paradis är denna ö.