Kawasanfalls

När vi besökte Kawasanfalls så blev det inte särskilt mycket bilder då det är ganska svårt att bada med kameran... Så här har jag satt ihop en liten video från det hela som vi har filmat med gopron.
Detta stället var så vackert, alla bör verkligen besöka det iallafall en gång i sitt liv!

Markos favoriter, dubbla beskvier doppade i choklad

Här hemma har Marko tjatat om dubbla beskvier som han så gärna ville ha. Jag är lite anti tjat men efter att receptet hade suttit uppsatt på kylskåpet i nästan mer än ett halv år så var det dags att ta tag i det tyckte jag. 
Det du behöver till dessa godingar är:
500 gram mandelmassa
250 gram socker
1,5 dl äggvita (cirka 5 ägg)
Till fyllningen:
200 gram smör
3 dl Florsocker
2 tsk vaniljsocker
2 äggulor
(3/4 dl kakao)
 
Så här gör du:
Sätt ugnen på 200 grader.
Börja med att riva mandelmassan i ett rivgärn så att det blir lätt att jobba med. Sedan rör du ihop med äggvitorna, och tillsätter sist sockret. 
Fyll sedan en spritspåse med mandelmassasmeten och klicka ut på en plåt. Jag brukar göra i ungefär 3 cm i diameter men det får man göra lite efter smak, se bara till att alla rundlar är i liknande storlek så att ni inte får överbrända och undergräddade kakor. 
Låt sedan kakorna var ai ugnen i ungefär 10 minuter eller tills de har en vacker ljusbrun färg.
 
Medan kakorna svalnar så passa på att göra fyllningen. Jag brukar göra olika fyllningar då det blir lite roligare och alla är ju inte förtjusta i choklad och vill hellre ha vanilj, eller tvärt om. 
Låt smöret bli rumstempurerat så att det är lättarbetat. Dela det i mindre bitar och klicka ner i en bunke med florsockret i. Häll sedan på vanlijsockret och rör runt. Tillsätt sedan äggulorna. 
Vill man nu ha med tillexempel choklad i eller kanske hälften av varje, så delar ni upp smeten på två och tillsätter kakao i en av smetarna. Hur mycket kakako ni vill ha får man avgöra själv, jag brukar ta ungefär 3/4 dl - 1 dl. 
Bre sedan på smeten på kakorna när de har svalnat, lättast att göra det är med en helt vanlig smörkniv eller en mindre slickepot. Sätt sedan ihop biskvin med ett lock och låt stå i kylen ett tag. 
Under tiden beskvierna står i kylen, smält då blockchoklad (ljus eller mörk är efter tycke och smak) över ett vattenbad. 
Doppa sedan ungefär halv biskvin i choklad och låt chokladen stelna i kylen.
 
Dessa är perfekt till eftermiddagskaffet och blir dessutom goda även några dagar efter de är bakade.
Hoppas ni tyckte om recpetet.
 
 

Kalangaman

En av dagarna när vi var på Malapascua så valde vi att åka med på en dagstur till ön Kalangaman. Alla pratade väldigt gott om ön och vi kände varför inte. Och jag är så nöjd att vi valde att åka dit! Det kostade visserligen 800 pesos per person om jag inte minns helt fel men det var så värt det! Det var 500 för inträdesavgift på ön då det räknas som ett slags naturreservat ungefär och 300 gick till båten och mat där. Det tar ungefär 1,5-2 timmar att åka dit men det var så fint väder och på vägen dit så såg vi väldigt mycket flygfisk och Delfiner som hoppade i vattnet, det var så fint!
Snorkling var ju självklart en grej som man gjorde mycket vid denna ö, det fanns ett jättefint rev precis utanför. Men mer än just snorlingen så är den känd för den långa sandbanken som går ut som en gång i vattnet, det är så fint. När vi såg det när vi kom in med båten så kändes det helt overkligt, soligt, kristallklart vatten och den långa sandbanken det var så fint, och det är alltså den man ser som går ut i vattnet på bilden här ovanför.
 
 
Visa fler inlägg