New adventures

Så var det bestämt, på tisdag lyfter flyget mot Filippinerna, det blev kortvarigare i Australien än vad vi tänkt oss, får se om vi återvänder i höst eller något, men för denna gång så är vi klara. 
På tisdag åker vi ju somsagt till Filippinerna, härifrån har vi med oss Cherie som jag har jobbat med och vi ska möta upp Albin som redan är där. Ska bli så kul med nya äventyr och även massa nya bilder att visa upp för er. Det blir ju inte riktigt lika roligt att läsa när vardagen bara består av jobb, så nu blir det reseinlägg igen (snart iallafall). 
Jag jobbar mitt sista pass på Shuk imorgon vilket känns lite vemodigt, det känns så bra där och jag trivs verkligen mer och mer. Jag kommer riktigt bra överens med våra chefer och managers så det är tråkigt att lämna. Men vem vet, jag kanske är tillbaka i höst... 
 
Så snart börjar packandet igen och sedan kommer jag vara på resande fot ett tag framöver. I Filippinerna så börjar vi i Cebu där det ska vara riktigt bra dykning har vi hört. Jag är även sugen på att se alla vattenfall och liknande runt omkring så ska bli kul att få turista lite igen. 
Kommer dock sakna bondi, så härligt här.

Borneo Malaysia

Nu kommer ännu ett sånt inlägg om resetips, men denna gång om vad Borneo Malasyia hade att erbjuda. 
 
Förutom en lång och krånglig flygresa dit så kändes det bra att komma fram, jag var sjuk (hade dragit på mig feber och urinvägsinfektion) och vi båda var trötta. Vi landade först i Kota Kinabalu som ligger på västra sidan av Borneo. Denna stad är ganska stor men om vi ska vara helt ärliga så var den inte särksilt imponerande... Vårt hotell som vi bodde på låg inne i ett köpcenter sa de, men det var istället som china town. På det hotellet blev vi också utsatta för vägglöss, jag tyckte verkligen inte om maten, så ja det mesta kändes tyvärr negativt. 
Bor man på ett bättre ställe och kollar upp lite fler saker så kan nog detta vara jättebra, men det föll inte oss i smaken. Sista kvällen hittade vi vägen till ett köpcenter som hade bio vilket var win win för oss, så vi kollade på The Passenger kvällen innan vi tog bussen vidare mot Sandakan. 
 
Bussresan till Sandakan från Kota Kinabalu tog ungefär 8-9 timmar, den skulle ta mellan 6-7 timmar, men ja de är inte jätteduktiga på tidsuppfattning i alla lägen... Men vi kom äntligen fram till Sandakan där det ÖSREGNADE, verkligen öste ner. Vi skyndades ut ur bussen för att hitta en taxi och glömmer självklart en påse med kläder på hatthyllan på bussen. De var dessa kläder som kunde ha vägglöss i sig (de som varit utanför väskorna) vi kom på detta när vi vr halvvägs från busshållsplatsen till vårt hostel, vi vände, hittade bussen efter många om och men, påsen med kläder var helt borta. Så ja vi förlorade endel kläder, Johan förlorade mest. 
Vi kom iallafall fram till Hostelet och fick ett riktigt varmt välkomnande, Zu och Za som var ägarna av hostelet var så härliga och hjälpsamma på alla sätt och vis. Detta var hostelet som heter Sandakan Backpackers, jag rekommenderar verkligen dem, som jag skrev de var så hjälpsamma och ville alltid ens bästa, varje frukost var det massa olika frukter som Zu kom och sa att man skulle smaka på, allt var riktigt bra där. 
När vi var här i Semporna så var vi även en dagstrip upp till Sepilok för att se Oranutangerna och Solbjörnarna. Vi såg en heldel men vet inte vad som slog oss båda den dagen för båda blev så trötta haha.
Sandakan är en ganska liten stad där det inte finns särskilt mycket alls att göra, det finns en shoppingceter som är väldigt litet, som dock hade en biosalong som vi var i men mer än det fanns inte riktigt. Vår tanke var att ta bussen dagen efter ner till Semporna, vi hade fått veta att bussen går vid 7 på morgonen och vid 14 på eftermiddagen, men bussen på eftermiddagen går bara när de har lust att köra haha. Så vi fick ta ännu en natt på hostelet för att ta bussen nästa morgon. Morgonen därpå försov vi oss istället så vi missa bussen igen och tog ännu en natt. Den dagen träffade vi dock Amanda och Andreas och ihop med dem bestämde vi oss för att åka till Kinabatang River.
 
Vi anlände till Kinabatang river på eftermiddagen och blev direkt bjudna lunch innan det var river cruise. Alla 3 dagar i Kinabatang river har jag skrivit om i ett annat inlägg som ni kan hitta här men jag ska försöka sammafatta det lite. Så de hela 3 dagarna bestod av 5 river cruises och 2 jungle trekking. Man hade hela tiden en guide med sig som kunde svara på alla våra frågor. Vi bodde ju hemma hos en familj dessutom, det var så mysigt och man fick verkligen vara med i deras vardag, även om de kanske inte inkluderade oss i allt haha men väldigt mycket. Vi blev omhändertagna på ett väldigt bra sätt, fick så god mat och ja allt var riktigt bra där. 
Om det är någon som har mer frågor om detta ställe är det bättre att kontakta mig för mer info, det är svårt att veta vad jag ska skriva om här för att inte bli för ingående.
Vi tog sedan iallafall bussen ner till Semporna denna gång hade vi inget bokat boende (vilket var första gången) så vi hade bara kollat upp några ställen innan och när vi kom dit så fanns det ingen plats på dem ställena. Vi kollade lite igen och såg att det skulle vara bättre nere vid hamnen (vilket det också var). Kom in på ett hostel (som jag tyvärr inte minns namnet på) där de hade rum för en natt bara, vi tog det och började sedan kolla runt efter dykshoppar. 
Semporna är alltså dykstaden, det är så fint marint liv både för snorkling och dykning, helt magiskt. Vi valde att dyka med Scuba Junkies som var väldigt bra, det var västerlänningar som drev och jobbade där så man märkte att de hade väldigt mycket kunskap om det mesta. Det var även på deras hostel som vi bodde på resternade dagarna. Vi var ute och dök/snorklade i 4 dagar sammanlagt, en av dagarna var Johan i sipadan vilket tydligen var helt magiskt. 
Semporna i sig var inte riktigt någon stad att hänga i granen riktigt, nere vid hamnen var det absolut mysigt och det fanns mycket restauranger, det var lite som en egen stad där nere. Men själva Semporna var vi bara uppe i en gång och fick inget bra intryck alls, har även hört att det inte ska vara särklit bra att vistas där sent på kvällarna, så vi höll oss nere vid hamnen. Det som drog oss hit var självklart dykningen, det marina livet, och det var så fint, verkligen värt resan. Det är lite krångligt att ta sig dit men det var som sagt värt det. Så är man ett fan av att dyka, är sugen på att ta dykcert, vill snorkla eller bara bo på en paradis ö så är detta ett underbart ställe att åka till. Paradisöar finns det gått om utanför, vi spenderade 2 dagar runt ön Mabul där scuba junkies hade deras egna resort, men vi åkte förbi en del andra där det såg helt underbart ut också, som sagt paradis. 
 
Vi mellanlandade sedan i Kuala Lumpur men jag kan tyvärr inte säga särskilt mycket om den staden. Kom in på vårt hotell där vi skulle bo en natt, det var den största kackerlackan jag har sett i mitt liv, det ösregnade och det var så mycket människor överallt. Så ja jag var inte sådär jätteimponerad tyvärr över den staden. Jag antar att jag måste ge den en till chans då jag kanske stannar några fler dagar och med bättre väder men just då när vi var där var jag inte imponerad alls tyvärr... 
 
Så dessa är ställena jag har besökt i Malasyia alla ganska olika på sina sätt men underbart att få se allt som jag fick göra. Har ni några frågor om detta så tveka inte att höra av er till mig om frågor, det gäller även Indonesien.
Kram

Fishbowl i solnedgången

Igår låg jag nere på stranden hela dagen och lapade sol, det var så härligt. Igår och i söndags var det riktigt bra väder, strålande sol och blå himmel. I söndags så jobbade jag tyvärr hela dagen men igår var jag ju ledig så då passade jag på. Cherrie kom ner och joinade mig vid två när hon hade slutat också, då bestämde vi också att hon ska följa med mig och Johan och resa, så roligt ska det bli. 
 
Jag gick sedan hem, dushade och väntade sedan in Johan med Ida, innan vi gick ner för att köpa fishbowl för att käka nere vid stranden, så mysigt. När det är sånna dagar vill jag verkligen aldrig åka härifrån, kroppen blir helt fylld av lycka. 
 
Idag var jag och jobbade på bageritet mellan 8 och halv två men det är tyvärr molnigt och blåsigt så efter jobbet har jag bara varit hemma, kollat lite på flygresor, kollat serier och ja bara tagit det lugnt. Nu är det matlagning som ska fixas... 
 
Visa fler inlägg