Sandakan

Bussresan till Sandakan tog sin lilla tid, närmare bestämt 6-7 timmar, och när vi kom fram till Sandakan så möttes vi av ös regn. Vi tog en taxi ner till boendet från busstationen. När vi kom in på boendet så kan jag inte påstå att jag var särskilt imponerad, jag var ganska skeptisk men tänkte att jag ska ge det en chans och min uppfattning ändrades helt! 
Har man krav på nästan 5 stjärningt ska man ju inte bo på något som heter backpackers men jag tyckte jättemycket om detta ställe. Zu och Za som var värdarna var så härliga och hjälpsamma, varje morgon var det nya frukter man skulle smaka. Första morgonen valde vi att åka till Sepilok till reservaten för orang utanger och solbjörnar, detta var ställen som inte var något Zoo utan de levde helt fria men de fick även hjälp av volontärer och folk som jobbade där med mat och liknande. Orang utangerna som blivit upphittade som små bäbisar fick hjälp i början med att tvättas, matas, lära sig att klättra och så vidare. Det var häftigt att se allt där faktiskt. 
På kvällen tillbaka i Sandakan valde vi också att gå och se en bio, denna gång blev det Arrival, den var också helt okej men tyckte Passengers var bättre. Morgonen där efter var tanken att vi skulle ta bussen till Semporna, eller ja vi tänkte ta den vid 2 på efteriddagen, MEN den gick inte av någon konstig anledning så vi fick åka tillbaka till boendet, stanna en till natt för att ta bussen på morgonen. MEN på morgonen efter försov vi oss istället haha så vi stannade ännu en natt. På dagen vi hade försovit träffade vi ett svenskt par som var jättetrevliga så tillslut så bestämde vi oss för att åka på en River Trecking som började dagen därpå. Denna måste jag också berätta om i ett eget inlägg då det är en hel del att berätta om, riktigt härlig upplevlese! 
 
 
Solbjörnarna har jag tyvärr inga bilder på då det regnade när vi var hos dem