Veckan på Malapsacua

 
Som jag redan skrivit så började vi ju vår filippinerna vistelse på Malapascua, därifrån gjorde vi lite olika dagsutflykter och liknande. 
Själva malapascua var en underbar ö, för er som har varit på Giliöarna så är Malapascua liknande men långtifrån lika utvecklat, men det var fortfarande de att det inte fanns några motordrivna fordon, det var en lugn atmosfär på ett bra sätt, mycket fokus på dykning och bara ladda upp batterierna. 
Jag trivdes superbra på denna ö, vi var där i en vecka och bodde på tre olika ställen haha, det första var ett resort som var riktigt fint men personalen där var riktigt otrevliga (eller det var en som var väldigt otrevlig) det positiva där var att det fanns en stor pool och grejer. Men vi flyttade sedan till några bungalows som låg precis vid stranden, det såg bra ut och vi var nöjda men insåg att efter 2 nätter så funkade det inte så vi flyttade ännu en gång till Hildeys Hideout som vi var nöjda med, det var helt okej wifi, bra rum och ja det fungerade bra. 
Men själva ön då, vi fokuserade mest på dykning då både jag och Albin ville ta våra Advance open water certificate och Cherie ville ta sitt Open Water, Johan fick bara följa med på en räkmacka. Tyvärr så hade jag problem med mina öron och kunde inte tryckutjämna som jag skulle så jag fick stå över dykningen vilket var fruktansvärt surt men det var bara att bita i det sura äpplet. Från denna ö så kan man åka ut väldigt tidigt med en båt (5:30 närmare exakt) då åker man ganska långt ut, det tar ungefär 30 minuter att åka dit, och dyker med Thresure sharks (tror det stavs så). Det är alltså hajarna som har väldigt långa bakfenor (?), med dem så snärtar de deras byten. Varför man kunde se dem just där var för att de hade som en rengörningsstation just där. När de vill bli rena så simmar de alltså dit där småfiskar sugerfast vid dem och börjar göra rent dem, när de sedan vill bli av med fiskarna så kan man se att de simmar och hoppar upp från vattnet och sedan ner igen, riktigt häftigt! 
Detta gjorde vi några morgonar (3 tror jag) sedan så var vi vid en ö som heter gatoisland, här finns det en grotta man kan simma igenom från ena sidan ön till andra. När man kommer till mitten av ön så öppnas det upp som till ett stort rum, där innen om man har tur (det hade vi) så simmar en haj runt så då kan man stanna och kolla in den ett tag innan man simmar vidare ut till andra sidan ön. 
Jag hade ju problem med öronen under hela vistelsen här så jag har endast fått se videos när de andra gjorde alla dessa saker och fått det förklarat av instruktören vad vi skulle göra. Detta vill jag verkligen åka tillbaka och få se någon gång.
Vi gjorde dessutom några dagsutflykter (eller bara två) en var bara snorkling runt ön och den andra så åkte vi till ön Kalangaman, men om jag ska skriva om den ön också så kommer det bli alldeles för mycket att läsa så det gör jag nästa gång.
 

Tilbakablickar

Usch vilket väder det är idag, de sa ju (vädermänniskorna) att det skulle börja redan igår men igår så blåste det ju bara, idag är det ösregn och det känns som att det är höst igen... Men när det är sånt här väder så sitter jag ofta och funderar väldigt mycket, och frågar man dem i min närhet så funderar jag för mycket haha.
Men exakt idag skulle jag ha åkt hem från Schwiez om det inte var så att jag hade sagt upp mig och tagit bland det tuffaste beslutet (och samtalet) jag någonsin gjort. Jag trodde jag skulle vara där i ett år men det är intressant hur saker och ting bara förändras lika sanbbt som vinden, som värmen och allt annat som ändras på tre sekunder. 
När jag valde att åka hem så var min plan att åka iväg igen, så om den nya planen hade gått igenom hade jag varit i USA just nu hos en supermysig familj som jag fortfarnade känner att jag hade stormtrivts hos, sen så träffade jag killen som åkte ut och reste, blev inspirerad av hans resa och bestämde mig för att göra samma sak.
Det är verkligen intresant att kolla tillbaka, för ett år sedan hade jag precis tagit studenten, jobbade hur mycket som helst, var inställd på att jobba i Schweiz i ett år och sen hade jag ingen aning men tänkte att det löser sig... Jag ångrar inte något av mina beslut som jag tog, inte för en sekund, jag har fått uppleva så mycket detta år som jag aldrig trodde att jag skulle få göra och det är jag så tacksam för! 
 
Men jag är tacksam för att jag har alla mina underbara vänner och min familj som har stöttat mig genom all min galna och velande tid!

Midsommartårtan

Här är det färdiga resultatet på tårtan, riktigt gott blev det! 
Hela receptet är ju på inlägget under. Hoppas ni alla hade en riktigt bra midsommarafton. Det hade jag, jag lyckades dock trampa väldigt snett i mina höga klackar och sitter nu med en riktigt blå och svullen vänsterfot men inget är brutet (har varit hos doktorn idag) så imorgon är det tillbaka till jobbet igen. Nu måste jag sluta dra på mig sånna här konstiga skador och sjukdommar är trött på det haha. Så nu är det skärpning för min del. 
 
Men här är våra desserter, vad är inte midsommarafton utan jordgubbar i massor?
 
Visa fler inlägg