Senaste dagarna

Nu har det visst dröjt ett tag med uppdateringen igen så nu blir det ett lite längre inlägg med alla äventyr vi har varit på. 
Dagen vi var på vattenfallen så blev det bara att ta det lugnt efteråt, vattenfallsresan sög verkligen ut en hel del energi ur kroppen. Men dagen därpå istället blev det fullt ös hela dagen. Vi började på förmiddagen med att ta mopparna till en surfstrand (som är för nybörjare) där Albin skulle fortsätta sin surfskola med oss. Vi höll på i så många timmar men shit vad roligt det är! Jag stog upp flera gånger men fick även väldigt många kallsupar av saltvattnet, inte jättetrevligt om man säger så, fick lära mig flera nya saker som underlättar så mycket både när man ska komma upp på vågen samt när man paddlar ut. 
Vi avslutade även denna kväll med att kolla in solnedgången på stranden innan vi tog mopparna hem. Solnedgången blev dock inte jättefin då det var en hel del moln som gömde allt, men det var väldigt mysigt ändå att sitta och kolla på med lite bra musik och bara ta det lugnt ett tag. Det var även en liten valp på stranden som vi satt och mös med, vattnade och matade lite också. Vi mötte även tre tjejer på stranden som var från Tyskland och Holland som åkte med oss med, de hade varit med om punktering dagen innan när det var mörkt och det var väldigt obehagligt fick vi höra. Så tjejerna åkte hem med oss för att de skulle slippa åka själva i mörkret, dock så blev de grusigt på ett ställe och de fick inte tillräckligt med fäste och råkade köra omkull på moppen, så jag fick leka sjukstuga, tvätta rent alla såren och lägga på plåster där det behövdes. Så även den moppeturen blev ganska händelserik, den ena av tjejerna slog även i huvudet lite och blev väldigt yr så då blev man lite orolig men det blev bättre när hon fick i sig lite vatten, så det var lungt. 
Vi gick sedan bara ut för att käka men blev inte jättesent. 
 
 
Dagen efter var det avresedag, dock så skulle vi inte åka från Lombok förens vid 18:15 så vi hade gansak mycket tid att "döda". Jag, Johan och Wille bestämde oss för att gå till ett spa som var i närheten som hade fått väldigt bra betyg på tripadvisor. Och det höll verkligen måttet. Jag tog en behnadling som hette Little secret eller något sånt som då var 30 min massage, 30 min kroppskrubb och sedan 30 minuter ansiktsbehandling (ansiktsmask och hela grejen). Jag kände mig som en ny människa när jag gick ut därifrån, spat heter Matcha spa, verkligen värt att gå dit, så har ni vägarna förbi Kuta Lombok och vill gå på spa, gå hit.
Vi avslutade sedan vår Lombok vistelse som vi började med att käka på burger zone, lika gott som vanligt. Till flygplatsen körde sedan han som jobbade på vårt boende, dock så tyckte han att vi var för många för bilen med alla väskor då så det slutade med att vi fick åka på en lastbil och 4 av oss satt bak på flaket och en fram i bilen. 
Flygresan till Bali var även intressant, kändes som att piloten var lite sömnig eller något, han kunde helt plöstligt sluta gasa (som det kändes som) och sedan bara sväva i luften, ibland så bromsade han mitt i luften och landningen var ganska svajig, men vi överlevde. Vi tog sedan en taxi ner till boendet i Uluwattu och gick och la oss tidigt. 
Dagen därpå var tanken att sola, bada och surfa vilket var precis vad vi gjorde. Dock så är tidvattnet väldigt högt mitt på dagen så stranden vi tänkte vara på gick inte att vara på när vi kom dit. Det gick att lämna väskorna på stenarna för att gå i och bada men ända problemet då var att aporna som var på stranden kom och försökte ta väskorna. Johan hamnade i en fajt med en apa om albins linne till exempel. Men vi åkte sedan till stranden Dreamland, där var dock vågorna så höga att jag kunde inte bada i dem, jag tumlades bara runt så det blev mest att ligga på stranden innan jag och Wille åkte tillbaka för att ligga vid poolen och ta det lugnt och de andra 3 åkte till stranden padang padang för att surfa. Kvällen var tanken att vi skulle gå ut och kolla utelivet där men det var ganska dött så det blev en tidig kväll vilket också var skönt. 
 
 
När vi vaknade morgonen efter så skulle Albin, Jocke och Johan åka för att snorkla på andra sidan av den udden vi var på. Jag och Wille bestämde oss för att besöka Uluwattu templet, det sägs att det ska vara massor med apor där. Vi såg dock bara 12 apor och det var fruktansvärt varmt vilket sög, det roligaste med hela den vistelsen var att Wille fick gå runt i en sarong (jag också men det var roligare att se han i det). Vi tog sedan moppen tillbaka till boendet, väntade in Johan för att sedan åka till Kuta och möta Viktor. 
På kvällen bestämde vi oss för att testa klubben La Favela, klubben i sig var bra, härlig atmosfär och allt, det tråkiga var att det var väldigt dyrt där inne. En coctail kostade 150 000 rupier, det brukar kosta kanske 45 000 rupier. Blev dock inte för sent innan vi gick tillbaka till boendet och somnade gott. Idag är det både surfing och poolhäng som står på schemat innan vi kör en sista utekväll på Skygarden innan alla splittras åt olika håll. 
Det känns lite konstigt att splittras nu, jag har ju bara varit här i en månad nästan men Johan och Wille till exempel har rest ihop i 3 månader och ska nu åka till olika ställen, måste kännas lite konstigt...